Onderhoud

Onderhoud

Om de levensduur van u airconditioning te optimaliseren, is regelmatig en uitgebreid onderhoud van essentieel belang. Schimmels en bacteriën weerhouden zich niet om zich in de unit te vestigen, ongedacht of u deze regelmatig gebruikt. Hierdoor word uw airconditioner aangetast en worden deze bacteriën de ruimte ingeblazen bij gebruik. Wij beschikken over de juiste certificaten en vakkennis om uw airconditioning systeem ieder jaar te voorzien van een uitgebreide onderhoudsbeurt!

Wat doen we bij een onderhoudsbeurt?

Reinigen van de verdamper
Omdat de verdamper binnen in uw woning hangt, raakt deze makkelijk vervuild door vetten, schimmels en stof. Als de verdamper vervuild is verliest hij een groot deel van zijn koelcapaciteit. Hierdoor wordt de levensduur verlaagd en is de kans op lekken sterk aanwezig.
De ventilatoren verspreiden de vervuiling en schimmels over de gehele ruimte, waardoor de algehele luchtkwaliteit sterk achteruit gaat en uw producten besmet kunnen worden.
De prestatie van uw airconditioner kan achteruit gaan en hoge verbruikskosten genereren. Dit willen we uiteraard voorkomen!

Door het reinigen van de verdamper wordt de levensduur van uw airconditioner aanzienlijk verhoogd. U profiteert optimaal van het rendement en het belangrijkste: u behoudt gezonde omstandigheden in uw woning!

Reinigen van de condensor
Omdat de condensor buiten staat en er continu een circulatie van lucht door heen gaat, houd hij ook veel vuil en stof vast. Hierdoor moet de condensor harder werken om te kunnen koelen en kan het effect hiervan tot wel 40% dalen. Een schone condensor is dus van essentieel belang om optimaal te kunnen profiteren van de efficiëntie van uw systeem! Onze monteurs reinigen uw condensor van A tot Z graag voor u!