Skip to content

Kos Installatie & Onderhoud

Cv Ketel

Cv Ketel

Overweegt u om uw woning te voorzien van een nieuwe verwarmingsinstallatie? Dan is een hybride cv ketel wellicht een interessante optie voor u. Wij vertellen u graag meer over de voordelen en de werking van een hybride cv-ketel! Wilt u een afspraak maken voor de installatie van uw nieuwe verwarmingssysteem? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Bij Kos Installatie & Onderhoud bent u verzekerd van een transparante werkwijze en een professionele installatie

Bel ons

+31619277086

Email ons

info@kosinstallatietechniek.nl

Ontvang een offerte op maat

VRAAG HIER VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN EN WIJ NEMEN SPOEDIG CONTACT MET U OP!

Cv Ketel

Hoe werkt een hybride cv ketel?

Een hybride cv ketel is een geavanceerd systeem dat zowel op gas als op elektriciteit werkt. Het combineert de efficiëntie van een gasgestookte ketel met de duurzaamheid van een warmtepomp. Deze ketel gebruikt gas om warm water te verwarmen voor de centrale verwarming en de warmwatervoorziening, terwijl de warmtepomp elektriciteit gebruikt om warmte uit de buitenlucht te halen. Door deze combinatie verbruikt een hybride cv-ketel minder gas en vermindert het de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een schonere en groenere leefomgeving.

U kunt een hybride cv ketel zonder gas gebruiken

Een van de voordelen van een hybride cv ketel is dat het mogelijk is om deze te gebruiken zonder aansluiting op het gasnetwerk. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor woningen die van het gas af willen of moeten, bijvoorbeeld vanwege de energietransitie of renovatieprojecten. Door te kiezen voor een hybride cv-ketel zonder gas, investeert u in een toekomstbestendige verwarmingsoplossing die minder afhankelijk is van fossiele brandstoffen en meer gebruikmaakt van duurzame energiebronnen. Gezien de stijgende gasprijzen is dit ook financieel gezien een verstandige investering.

Bel ons

+31619277086

Email ons

info@kosinstallatietechniek.nl

Contact opnemen

VRAAG HIER VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN EN WIJ NEMEN SPOEDIG CONTACT MET U OP!

Over het verbruik van een hybride cv ketel

Het verbruik van een hybride cv-ketel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de isolatie, en het gedrag van de bewoners. Over het algemeen is het verbruik echter lager dan dat van een traditionele cv-ketel, omdat de warmtepomp een deel van de benodigde warmte uit de buitenlucht haalt, waardoor er minder gas nodig is. Daarnaast zijn hybride cv-ketels vaak voorzien van slimme technologieën, zoals modulerende regelingen en thermostaten, die het energieverbruik verder optimaliseren en afstemmen op de vraag.

Wat is het verschil tussen een hybride cv ketel en warmtepomp?

Het belangrijkste verschil tussen een hybride cv ketel en een warmtepomp is dat een hybride cv-ketel zowel op gas als op elektriciteit werkt, terwijl een warmtepomp alleen op elektriciteit werkt. Een warmtepomp haalt warmte uit natuurlijke bronnen, zoals de lucht, de bodem of het grondwater, en gebruikt deze om water te verwarmen voor de centrale verwarming en warmwatervoorziening. 

Hoewel beide systemen duurzamer zijn dan traditionele cv-ketels, is een hybride cv-ketel vaak geschikter voor bestaande woningen waarin gas nog een rol speelt. Bij Kos Installatie & Onderhoud zijn we in staat om beide verwarmingssystemen te installeren. Wilt u een warmtepomp installeren? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Een hybride cv installatie door Kos Installatie & Onderhoud

Bij Kos Installatie & Onderhoud bent u aan het juiste adres voor de installatie van een hybride cv ketel. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een vakkundige plaatsing en aansluiting, waarbij ze rekening houden met uw specifieke wensen en situatie. Daarnaast bieden wij ook onderhouds- en reparatiediensten aan, zodat u altijd kunt rekenen op een optimale werking van uw hybride cv-installatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Met Kos Installatie & Onderhoud kiest u voor comfort, kwaliteit en duurzaamheid.

Panasonic vloermodel
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Kos Installatie & Onderhoud
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?